Start Energie Coaching Traject

Kreitenmolen Groen Gewoon Doen start in oktober met het Energie Coaching Traject.

In het voorjaar van 2019 zijn we met het project ‘Kreitenmolen Groen gewoon doen’ gestart. De eerste bijeenkomst bij Kees Weijtmans was drukbezocht. We hebben een rondleiding gehad in het nieuwe energie neutrale pand en een kijkje achter de schermen mogen nemen.

Als werkgroep hebben daarna niet stil gezeten!  We hebben namelijk de volgende zaken geregeld:

  • Er is een Energie Coach aangetrokken; 
  • Er is een ondersteunende subsidie vanuit de gemeente Tilburg voor dit project is toegezegd.

Energie Coach 

Als je het over verduurzamen hebt, roept men al snel: “ik heb al LED verlichting hangen, dus….”. Verlichting is echter maar een klein deel van het bedrijfsmatig energieverbruik. Ons onderzoek gaat veel verder. We willen onze leden de mogelijkheid bieden om hun totale energiehuishouding door een deskundige Energie Coach in kaart te laten brengen zodat de coach je kan wijzen op mogelijke besparingen. 

De nadruk van het onderzoek zal naast verlichting en verwarming vooral liggen op bedrijfsinstallaties, zoals perslucht systemen, koeling en luchtbehandeling, computernetwerken, etc.

Subsidie

Gemeente Tilburg heeft een subsidie voor dit onderzoek toegekend. Maar daar willen ze wel wat voor terug. De gemeente wil weten of er al LED verlichting wordt toegepast en of er interesse is om zonnepanelen te plaatsen, al dan niet in collectief verband. Deze onderwerpen worden daarom tijdens het onderzoek aan de orde gesteld. 

We starten eind oktober met het Energie Coaching Traject. Als lid van Kreitenmolen Vitaal is het nu al mogelijk om je al aan te melden. We starten dan ook bij de leden die zich al hebben aangemeld.

Voorbereiding bij deelname

Bij alle bedrijven op Kreitenmolen zijn inmiddels slimme energiemeters voor gas en electra geïnstalleerd. Wat maar weinig mensen weten is dat met behulp van deze meters het energieverbruik per aansluiting nauwkeurig kan worden geregistreerd. Hiervoor zijn verschillende tools op internet te vinden. Ter voorbereiding op het onderzoek willen wij jullie vragen om zo snel mogelijk onderstaande (gratis) tool te installeren en je aan te melden, zodat bij het onderzoek de gegevens over een langere periode beschikbaar zijn.

Helaas is de subsidie die we vanuit gemeente Tilburg ontvangen niet voldoende om alle kosten te dekken. Er wordt van onze leden zelf ook een bijdrage verwacht.

Werkwijze

De werkwijze voor het Energie Coaching Traject is als volgt:

  • Je meldt je aan als bedrijf via mail@kreitenmolenvitaal.nl
  • Je geeft aan dat je de slimme meter hebt aangemeld via onderstaande link;
  • Je ontvangt van ons de gegevens van de Energie Coach zodat je deze kunt bellen om een afspraak in te plannen;
  • Je ontvangt een offerte voor het onderzoek en de rapportage;
  • Na akkoord zal het onderzoek met je worden ingepland en je ontvangt na afloop de rapportage;
  • Na afronding ontvang je de rekening en maken wij het subsidieaandeel aan jou over.

Staffels

Omdat niet ieder bedrijf even groot is, zijn er drie staffels van de subsidiebedragen gemaakt. Deze staffels komen overeen met de reclamestaffels die de gemeente gebruikt bij de reclamebelasting die je jaarlijks ontvangt van de gemeente Tilburg. 

Aanmelden

Aanmelden doe je via mail@kreitenmolenvitaal.nl en vergeet de gratis slimme meter niet alvast te activeren! De link voor het aanmelden van slimme meter:

https://enelogic.com/nl/prijzen/slimme-meter-uitlezen