In de Kijker: Salasco

Ook dit product wordt op ons bedrijventerrein gemaakt. Maar wat is het eigenlijk? Lees verder om daarachter te komen…

Ruim 12 jaar een begrip

Salasco is een dynamisch full-service bedrijf in metaal en techniek waar flexibiliteit tot een van de kenwaarden behoort. Salasco is in 2008 opgericht door Ruud van der Sande. Ruud is geen onbekende in de metaalbranche, want na eerder 18 jaar ervaring te hebben opgedaan, was het voor Ruud in 2008 tijd om voor zichzelf te starten. Door middel van zijn denkwijze en mentaliteit verzorgt Ruud een maatwerkoplossing voor elk project. Ondertussen is het een vader-zoon bedrijf geworden. Zoon Mark heeft verschillende diploma’s behaald in de metaalsector en hierdoor werken Ruud en Mark nu samen in het bedrijf en zijn ze uitgegroeid tot een begrip op het gebied van metaalbewerking.

Met de tijd mee gaan

Natuurlijk gaan ze bij Salasco ook met de tijd mee. Dit doen ze doordat ze beschikken over een modern machinepark met CNC-machines en een 3D CAD-tekensysteem. Daarnaast zijn ze een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat studenten welkom zijn om een leer-werktraject of een stage te starten bij Salasco. En dit kan bij diverse activiteiten en op verschillende werkgebieden.  

Innovatieve oplossingen

Bij Salasco hebben ze een passie voor het maken van RVS-producten, zowel voor de food sector als voor de non-food sector. Een andere activiteit waar ze sterk in zijn, is het genereren van innovatieve oplossingen om ergonomisch te kunnen werken binnen een bedrijf. Een mooi voorbeeld hiervan is het mobiele werkstation dat ze bouwden voor een bedrijf in de panelenbouw. Het werkstation zorgt ervoor dat men altijd met een gestrekte rug kan werken, doordat het elektropaneel nagenoeg verticaal te plaatsen is en in hoogte te verstellen is.

Maar wat is het product op de foto waar we dit artikel mee zijn begonnen? “Ook dit is een mooi voorbeeld van één van de toepassingen die we bij Salasco kunnen produceren”, zegt Ruud. “Het gaat hier om een deur van een brokkenpers om veevoeder te kunnen produceren. De deur behoort tot het voorstuk van een brokkenpers.” Zo zie je maar dat de toepassingen erg divers kunnen zijn!

Een andere passie: fietsen

Naast metaal en RVS heeft Ruud nog een andere hobby: fietsen. Daar is hij zo’n vier jaar geleden mee begonnen. Eerst mountainbiken, daarna wielrennen (zowel zelfstandig als met een club). Het wielrennen is van een hobby overgegaan in een passie. Fietsen in de bergen en onder een stralende zon heeft daarbij zijn voorkeur.  

Goed doel

Zijn passie voor wielrennen gaat Ruud inzetten voor een goed doel. Dit jaar wil hij namelijk de Tour For Life fietsen. Dit is een fietstocht van Italië naar Nederland voor het goede doel. Kijk maar eens op de website: www.tourforlife.nl.

De rechtstreekse link van Ruud zijn deelname is: tourforlife.nl/ruud-van -der-sande-2. Met behulp van de deelnemers haalt de tour een geldbedrag op voor het Daniel den Hoed fonds. Dit fonds doet onderzoek naar kanker om samen een toekomst zonder kanker te realiseren. Dus wil je Ruud (en het goede doel) sponsoren? Kijk dan snel op de website hoe je een bijdrage kunt leveren!

Salasco

Magazijnweg 17-06

5071 NW   Udenhout

06 – 11 10 61 61