In de kijker: Carotte Engineering

Ben jij ook zo benieuwd waar de naam Carotte Engineering eigenlijk vandaan komt? Carotte is het Franse woord voor wortel. Wortel is afgeleid van Willy Wortel, de ‘bekende’ uitvinder uit Duckstad. Zo zie je maar, achter een (bedrijfs)naam kan nog eens een verrassend verhaal zitten.

Alle hoeken van Kreitenmolen

Carotte Engineering heeft bijna letterlijk alle hoeken van ons bedrijventerrein gezien. Toen het bedrijf in 1998 werd opgericht, hielden ze zich voornamelijk bezig met engineering en CAD-tekenwerk voor diverse machinefabrieken en constructiebedrijven. Destijds nog gevestigd buiten ons bedrijventerrein aan de Waalwijkseweg in Udenhout. Maar al snel vond het bedrijf haar weg naar Kreitenmolen en streek in 2002 neer aan de Kreitenmolenstraat.

Ontwikkelen is (door)groeien

De ontwikkelingen bij Carotte Engineering stonden niet stil, want medio 2010-2011 breidden zij hun diensten uit met de productie van ‘speciaal-machines’. Hierdoor was het noodzakelijk om een groter pand te zoeken. In januari 2011 verhuisden ze daarom naar een pand aan de Nijverheidsweg. Het inslaan van deze nieuwe weg bleek het startschot van een mooie uitbreiding van het bedrijf. Want inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een echte machinebouwer waar bedrijven terecht kunnen met zeer uiteenlopende vraagstukken. Vanuit een vraag of concept kan Carotte complete machines of installaties in eigen beheer ontwikkelen, produceren en installeren.

EASYLOX® Profiler

Een mooi voorbeeld van een door Carotte ontwikkelde machine is de zogenaamde EASYLOX® Profiler. Deze machine is recent ontwikkeld en geproduceerd voor de productie van gepatenteerde visgraatvloerdelen, het zogenaamde EASYLOX® systeem. Door de speciale geometrie zijn er geen ‘linkse’ en ‘rechtse’ delen meer nodig voor een visgraatvloer.


Nog één keer groter

Al snel werd ook de ruimte in de werkplaats aan de Nijverheidsweg te klein. De (tijdelijke) oplossing vonden ze in het huren van een extra pand voor de productiewerkzaamheden. Maar de permanente oplossing werd gevonden in het realiseren van nieuwbouw die medio 2019 startte. Inmiddels heeft Carotte intrek genomen in het moderne en duurzame pand aan de Spoorakkerweg 10. Het pand is van alle gemakken voorzien, zoals comfortabele en moderne kantoorruimtes en een bovenloopkraan. Het pand wordt daarnaast duurzaam verwarmd door een warmtepomp.

Primeur

Voor de collega’s van Kreitenmolen Vitaal is er ook nog een leuke primeur. Door de ontwikkeling van de laatste jaren en de uitbreiding van de werkzaamheden, dekt de naam ‘Carotte Engineering’ de lading al lang niet meer. Het is dan ook hoog tijd voor een nieuwe naam en dito logo: Carotte machinebouw en engineering.


Contact

Carotte machinebouw en engineering

Spoorakkerweg 10

5071 NC Udenhout

013 – 503 0488